In memoriam – Ad van Beek

☆  23-11-1954

† 25-02-2021

Meer dan 30 jaar lid, waarvan 15 jaar bestuurslid.

Vandaag bereikte ons het bericht, dat ons bestuurslid Ad van Beek veel te vroeg is overleden.

In 1991 slaagde Ad voor zijn EHBO-diploma. Ik ontmoette hem het jaar daarop bij de herhalingslessen. Vanaf die avond was Ad mijn vaste EHBO-maatje. Er zijn heel wat wonden die we verbonden hebben en dat hebben we zo lang samen gedaan, dat wij beiden ons nog konden herinneren wat een visgraatje was.

In 2006 was er een bestuurscrisis in onze vereniging. Ad en ik stapten samen in het bestuur, omdat het onze vereniging was en wij die niet wilden laten vallen. Tijdens avondlange vergaderingen boomden we over bestuurszaken, ook vaak met een persoonlijke noot. Dat alles natuurlijk met een koekje erbij, want Ad was echt een koekiemonster.

Al dat oefenen kwam goed van pas als bestuurslid. We hebben met Ad verschillende keren demonstraties verzorgd in Weesp, zoals bij het Sluis en Bruggenfeest. Ad liep daarbij door het publiek heen, kreeg vaak een “ongeluk” en acteerde dan dat hij zwaar gewond was, of zomaar ineens flauw viel. Dat hij dat goed deed, blijkt wel uit het feit dat tijdens één van demonstraties een omstander 112 belde, omdat er iemand zwaar gewond was. Daarna moest hij op verzoek van ons, toch maar iets minder overtuigend zijn.

Dat Ad tot diep in zijn ziel een EHBO’er was, blijkt wel uit het feit dat hij ook voor zijn school EHBO-lessen regelde. Omdat hij als leraar heel goed pleisters heeft leren plakken, werd hij later onze “pleisterplak-leraar”. Niemand in onze vereniging kon zo goed uitleggen hoe je pleisters moet plakken als Ad.

Tot op het laatst was hij betrokken bij onze vereniging en de mensen er om heen. Zelfs toen hij al ziek was, hadden we nog regelmatig contact. Vaak ging het over de vereniging. Steeds vaker ook over hoe het met hem ging. De laatste keer was twee weken geleden.

Ad, je was een topper en ik ga je missen. Als medeverenigingslid, als bestuurslid, maar vooral als goede vriend.

Namens EHV Mitella wens ik Sylvia heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

Tom Hemminga
voorzitter